Oyun Terapisi, çocuğun kendi hızında ve kendi gündemiyle, geçmiş ve şimdiki, bilinçli ve bilinçsiz, çocuğun şimdiki hayatını etkileyen sorunları keşfettiği çocuk ve Oyun Terapisti arasındaki dinamik bir süreçtir. Çocuğun iç kaynakları, terapötik ittifak aracılığıyla büyüme ve değişim sağlamak için etkinleştirilir.

Oyun, çocukların birincil iletişim ve ilişki biçimidir. Çocuklar, dil aracılığıyla deneyimlerini kelimelerle ilişkilendirebilmelerinden çok önce, oyun yoluyla bize iç dünyalarını anlatırlar. Oyun çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun yoluyla farklı beceriler ve deneyimler deneyebilir, işleyebilir ve ustalaşabilirler. Başkalarının kendilerinden farklı olabileceğini anlamayı öğrenirken, kim olduklarına dair bir his oluştururlar. İnsanlara güvenme, saygı duyma, empati kurma, paylaşma ve onlarla iş birliği yapma gibi ilişki becerileri oyun yoluyla geliştirilebilir.

Oyun terapisiyle çocukların duygusal, davranışsal ve psikososyal sorunları ele alınır. Burada çocuğun oyun esnasında oyuna tamamen kendini bırakabiliyor olmasından yararlanılır. Çocuk oyunda kendini rahat ve olduğu gibi ifade edebilme imkanı bulur. Bundan dolayı çocukların yaşadığı sorunlar ile ilgi psikolojik destek arayışında bulunan ailelerin Konya pedagog, Konya çocuk psikoloğu arayışlarına merkezimizde deneyimli oyun terapisi uzmanlarımız ile cevap vermekteyiz. İnternet arama motorları üzerinden yapılan aramalarda “Konya pedagog”, “Konya çocuk psikolog” ve “Konya oyun terapisi” şeklinde yoğun aramalar yapılmaktadır. Bu noktada ebeveynlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birisinin oyun terapisi hizmetini almak istedikleri uzmanın, pedagog veya çocuk psikoloğunun lisans bilgilerini ve hangi uzmanlık eğitimleri aldığını araştırmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.