Konya Psikolog Seans Ücreti-Konya Psikolojik Danışman Seans Ücreti-Online Seans Ücreti

Psikolojik destek, iyi olma halini ve günlük yaşamın işlevselliğini bozan düşünce, duygu ve davranışları ele almak için bir psikolojik danışman veya psikologla görüşme sürecidir. Bu süreç bir ruh sağlığı uzmanıyla bireysel olarak, grup ortamında veya sevdiklerinizle (çift terapisi veya aile terapisi gibi) düzenli seanslar için, genellikle haftada bir, yaklaşık 50-60 dakika boyunca görüşmeyi gerektirebilir. Hal böyle olunca psikolojik destek sürecine başvuran kişiler için bir maliyet hesabı söz konusu olmaktadır. Bu yazımda sizlere Konya ve çevresi için Konya Psikolojik Danışman Ücretleri ve Konya Psikolog ücretleri hakkında genel bir değerlendirme yapacağım.
Konya’da Psikolog veya Konya Psikolojik Danışman arıyorum diyenler maliyet hesabı yapabilmek için bir seansın ücretinin ne olduğu merak etmektedirler. Daha da ötesi toplamda ne kadar ücret ödeyeceklerini öğrenmek için psikoterapi sürecine kaç seans gelmeleri gerektiği sorusu ücret sorununun hemen ardından gelen ikinci soru olmaktadır.

Konya Psikolog Seans Ücreti-Psikolojik Danışman Seans Ücreti-Online Seans Ücreti
Yeni yıla girdiğimiz şu ilk günlerde 2023 yılı başı itibariyle Konya Psikolog ve Konya Psikolojik Danışman seans ücretleri 1000-2000 TL arasında değişmektedir. Her seans için bu ücretlendirme geçerlidir. Son yıllarda uzaktan çevrimiçi (online) platformların hayatımıza daha çok girmesiyle birlikte online seanslarda da bir artış olduğu görülmektedir. Online psikolog seans ücretlerinde kimi uzmanlar daha düşük rakamlar talep ederken kimi uzmanlar ise yüz yüze seansta aldığı ücreti talep etmektedirler. Genel olarak bakıldığında ise online psikolog seans ücretleri  500-1000 TL arasında değişmektedir.

Psikolojik Destek Süreci Kaç Seans Sürer?
Sürecin kaç seans süreceği hakkında kesin sayı vermek pek mümkün olmamaktadır. Çünkü bu danışanın başvurduğu sorunla ilgili pek çok değişkeni içinde barındıran bir durumdur. Aynı zamanda bireysel farklılıklar da psikolojik destek sürecine etki eder. Bazen danışanlar bir konuda bilgi almak veya karar verme aşamalarında tek bir seans talebi ile başvurabilmektedir. Böyle bir durumun dışında ise danışanın sorun alanı ve ihtiyaçları doğrultusunda seanslar yapılmaktadır.

Psikolog Seans Ücretlerinin Farklılık Göstermesinin Nedenleri
Psikolog seans ücretlerinin sabit bir fiyat olmayıp 1000-2000 TL gibi bir aralıkta olmasının altında yatan bazı nedenler vardır. Bu nedenler arasında en öne çıkanlar psikoloğun veya psikolojik danışmanın aldığı uzmanlık eğitimleri ve sertifikalarıdır. Bunun yanında uzmanın uyguladığı terapi türü, tecrübesi, yetkinliği ve tanınırlığı da önemli faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konyanın En İyi Psikoloğu – Konyanın En İyi Psikolojik Danışmanı
Arama motorlarında bu başlığımızda olduğu gibi “Konyanın En İyi Psikoloğu – Konyanın En İyi Psikolojik Danışmanı” türünden aramaların çok sık yapıldığını bilmekteyiz. İnsanlar ücret konusunda araştırma yaparken bu rakamları ödeyecekleri uzmanlardan en iyi hizmeti almayı arzu ederler. Bu en doğal haklarıdır. Bununla birlikte bu türden aramalar kişiyi doğru sonuçlara ulaştırmayabilir.

Uzman tercihinde dikkat edilmesi gereken birinci ve en önemli husus psikoloğun ya da psikolojik danışmanın lisans eğitimini bu alanlarda almış olduğunu biliyor olmanız ve onun da bunu açık bir şekilde belgeliyor olmasıdır. Ayrıca alınan lisans eğitimine ek olarak aldığı uzmanlık eğitimi ve sertifikaları sizin için bir tercih sebebi olabilir. Bu ilk basamak bilgileri teyit ettikten sonra uzman ile ilgili yorumlar veya tavsiyeler size yol gösterebilir. Tüm bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra uyum sağlayabileceğinizi ve sizi anlayabileceğini düşündüğünüz psikoloğu ya da psikolojik danışmanı tercih edebilir ve psikolojik destek sürecinize başlayabilirsiniz. Bu adımları takip eden bir tercih, sizin için Konyanın en iyi psikolog ya da Konyanın en iyi psikolojik danışmanını bulmanıza yardım edebilir.

Harun GÜL-Uzm. Psik. Dan.

0555 726 95 42

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir